Curs Auditor intern de mediu

Cursul  Auditor de mediu este autorizat de CAFFPA - Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor - pentru ocupatia AUDITOR DE MEDIU, cod  COR 325703 (vezi autorizatia). Conform ORDIN MMPS nr. 1.149 din 16 iulie 2020 cursurile autorizate de formare profesionala a adultilor se pot organiza atat on-line cat si la sala.

 

Sistemul de management de mediu este un instrument care permite organizatiei sa realizeze si sa tina sub control in mod sistematic nivelul performantelor de mediu stabilite de ea insasi. Organizatia care alege sa lucreze in sistemul de management de mediu, trebuie sa stabileasca, sa documenteze, sa implementeze, sa mentina si sa imbunatateasca in mod continuu sistemul in conformitate cu cerintele standardului ISO 14001 :2015 si sa determine modul in care va indeplini aceste cerinte.

 

Cursul Auditor intern de mediu se adreseaza celor care doresc o imbunatatire a formarii profesionale ca de exemplu:
Manageri ai proceselor sistemului de mediu, Manageri Generali, Reprezentanti ai managementului de mediu, persoanelor care lucreaza in domeniul mediului, persoanelor care se ocupa cu auditul intern al organizatiilor, persoanelor care doresc o cariera in domeniul Auditului de mediu.

 

Cursul este structurat conform noilor cerinte privind formarea profesionala a adultilor care impun o tehnica de invatare bazata pe foarte multe aplicatii practice pentru o mai justa intelegere si aplicare a informatiilor teoretice. Astfel, cursul imbina in mod util cele doua parti componente (partea teoretica si partea practica), cu unicul scop de a intampina nevoile cursantilor de a aplica efectiv ceea ce li se ofera in partea teoretica a cursului.

 

Obiective:

 • Capabilitatea de identificare si evaluare a aspectelor tehnice si de mediu ale activitatii firmelor in care lucreaza;
 • Intelegerea principiilor privind sistemele de management al mediului;
 • Formarea competentelor generale privind planificarea si organizarea unui audit (conform ISO 19011:2018);
 • Formarea competentelor in domeniul conducerii, realizarii si raportarii rezultatelor unui audit de mediu (conform ISO 19011:2018).

 

Tematica:

 • Cadrul legislativ si de organizare actuala in domeniul protectiei mediului;
 • Prezentarea seriei de standarde ISO 14000;
 • Terminologia caracteristica sistemului de management de mediu;
 • Prezentarea standardului SR EN ISO 14001:2015 – Sisteme de management de mediu. Cerinte cu ghid de utilizare;
 • Structura si continutul standardului ISO 19011:2018 - Ghid pentru auditarea sistemelor de management;
 • Realizarea auditurilor interne de mediu : pregatirea auditului, intrebari de audit, liste de verificare, analiza preliminara, raportul de audit;
 • Audituri orientate pe procese;
 • Tehnici de comunicare;
 • Aplicatii practice.

 

Competente dobandite conform standardului ocupational:

 • Analiza preliminara a documentatiei
 • Completarea documentelor de lucru
 • Coordonarea echipei de audit
 • Intocmirea rapoartelor
 • Realizarea auditului de mediu

 

Agenda curs

Ziua 1

 • Cadrul legislativ european si national in domeniul protectiei mediului;
 • Standardele referentaile pentru sistemul de management de mediu;
 • Analiza contextului organizatiei care implementeaza sistemul de management de mediu;
 • Leadership;
 • Planificarea proceselor in sistemul de management de mediu;
 • Suportul pentru operarea intr-un sistem de management de mediu;
 • Studii de caz: situatii de audit.

Ziua 2

 • Operarea in sistemul de management de mediu;
 • Evaluarea performantei;
 • Imbunatatirea;
 • Terminologia caracteristica procesului de audit;
 • Principii de auditare a unui sistem de management de mediu;
 • Studii de caz:  situatii de audit.

Ziua 3

 • Conducerea unui program de audit;
 • Desfasurarea auditului la fata locului;
 • Intocmirea raportului de audit;
 • Competenta auditorilor;
 • Ghid practic de audit;
 • Aplicatii: intocmirea documentelor de audit (program de audit, plan de audit, lista de verificare, raport de audit).

 

Structura cursului:
Cursul se desfasoara pe parcursul a 8 ore/zi si are o durata de 24 ore.

 

Perioada

Puteti urma acest curs on-line: in perioada 04, 05 si 06 iulie 2022 sau in perioada 17, 18 si 19 august 2022, intre orele 9 - 17

Examenele de absolvire se vor desfasura online conform procedurilor CAFFPA - Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor.

 

Pret curs on-line: 630 LEI (scutit de TVA)/persoana.

Pret curs la sala*: 930 LEI (scutit de TVA)/persoana

Taxa de examinare: 70 LEI (scutit de TVA) – numai pentru persoanele care doresc si intrunesc conditiile pentru examinare in vederea obtinerii certificatului de absolvire pentru ocupatia Auditor de mediu (cod COR 325703) recunoscut de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale

*Preturile sunt valabile pentru cursurile OPEN (sustinute in Bucuresti) sau la sediul clientilor. Daca doriti un curs dedicat, intr-o alta locatie, va rugam sa ne contactati.

 

Conditii de participare la curs:
Pentru a putea sustine examenul de absolvire in vederea obtinerii certificatului de absolvire este necesara absolvirea studiilor superioare (cu diploma de licenta).
In caz contrar, se poate urma cursul, insa, veti primi o diploma de participare din partea Top Quality Management.

 

Inscrierea la cursurile de formare se face, in limita locurilor disponibile, prin transmiterea Formularului de inscriere (Click aici pentru a descarca) la adresa: office@cursuriautorizate.ro In cel mai scurt timp de la primirea cererii de inscriere la curs, veti fi contactat de un reprezentant al Top Quality Management.

 

Programul de formare Auditor intern de mediu este autorizat de CAFFPA - Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor pentru ocupatia AUDITOR DE MEDIU cod COR 325703, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.

Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Metodologia certificarii formarii profesionale a adultilor.

 

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti.
In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Parteneri

 

Asociatia Nationala Expertilor in Managementul Riscului din Romania

http://www.anpmr.ro/

 

Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor din Bucuresti

http://bucuresti.mmanpis.ro/comisia-de-autorizare-a-furnizorilor-de-formare-profesionala/

 

Asociatia de Standardizare din Romania

 

Stiri

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Top Quality Management - cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

Cursuri de perfectionare pentru administratia publica – functionari publici, personal contractual si alesi locali

"Valoarea unui sistem administrativ consta nu atat in mijloacele materiale si financiare de care dispune, cat mai ales in potentialul sau uman" .

Articole

Modelul COSO – componente, principii si beneficii

The Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission (COSO) este un organism independent, organizat in anul 1985 si sponsorizat in comun de the American Accounting Association (AAA), the American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), Financial Executives International (FEI), The Institute of Internal Auditors (IIA), and the National Association of Accountants (now the Institute of Management Accountants (IMA).
COSO are rolul de a ajuta organizatiile sa isi imbunatateasca performanta prin dezvoltarea unei gandiri manageriale orientata catre optimizarea controalelor interne, proceselor de management al riscurilor si de guvernanta precum si catre descurajarea fraudei.

Cat de important este Auditul Intern pentru o companie

Rolul auditului intern este de a oferi o asigurare independenta ca managementul riscurilor, guvernanta si procesele de control intern ale unei companii functioneaza eficient. Activitatile corelate de audit intern ofera asigurari ca: toate controalele interne existente sunt adecvate pentru a diminua riscurile, procesele de guvernanta sunt eficiente si eficace si obiectivele organizationale sunt atinse. Auditul intern se efectueaza conform Normelor obligatorii adoptate de Camera Auditorilor Financiari ce cuprind: principiile fundamentale pentru practica profesionala a auditului intern, definitia auditului intern, codul etic al auditorului si Standardele internationale pentru practica profesionala a auditului intern.

Manager siguranta alimentara

Managerul in domeniul sigurantei alimentare este  persoana desemnata de conducerea organizatiei care, in afara altor responsabilitati, are responsabilitatea si autoritatea de a conduce si organiza activitatea echipei de siguranta a alimentului. Rolul Managerului in domeniul sigurantei alimentare este de a instrui si educa in mod corespunzator membrii echipei de siguranta a alimentului. Impreuna cu echipa formata si instruita, trebuie sa se asigure ca sistemul de management al sigurantei alimentului este stabilit, implementat, mentinut si imbunatatit.

Managementul riscului

Managementul riscurilor ofera un mediu de control favorabil, ajuta la imbunatatirea perceptiei asupra activitatii de control si contribuie la buna gestionare a riscurilor. Instrumentele prin care managementul riscurilor isi atinge scopul, identificarea, evaluarea si gestionarea riscurilor sunt vitale in orice organizatie, indiferent de sectorul de activitate.
Managementul riscurilor are ca scop eliminarea pierderilor si reducerea costurilor, deci pune accent pe raportul cost-beneficiu, garanteaza siguranta patrimoniului si protejeaza mediul decizional al organizatiei.

Curs Responsabil cu Protectia Datelor (DPO)

Daca ati lucrat sau lucrati in domeniul protectiei datelor, daca detineti expertiza in ceea ce priveste securizarea sistemelor informatice, daca detineti cunostinte juridice si legislatie sau daca pur si simplu doriti sa obtineti un loc de munca bine platit, cursul DPO autorizat de CAFFPA - Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor este o alegere care va poate schimba viata profesionala.

Curs Implementarea Sistemelor de Management al Securitatii Informatiei - ISO 27001

Cerintele SR EN ISO/IEC 27001:2018 se aplica organizatiilor atat pentru protejarea contra eventualelor vulnerabilitati si atacurilor din exterior, cat si pentru gestionarea intregului ciclu de viata al informatiilor de orice tip si pe orice suport, pastrate integral sau externalizate​, referitoare la clienii sau la societate.​

Abonare la Newsletter

  

 

 

PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

 

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”, in conformitate cu legislatia in vigoare si a Regulamentului UE 679/2016 (GDPR).

Puteti vizualiza Politica de confidentialitate a Top Quality Management accesand link-ul: http://www.topquality.ro/politica-de-confidentialitate.html