Home > Cursuri AUDIT si CONTROL INTERN online si la sala > Curs Auditul Intern al Sistemului de Management al Securitatii Informatiei

Curs Auditul Intern al Sistemului de Management al Securitatii Informatiei

Cursul online Auditul Intern al Sistemului de Management al Securitatii Informatiei - ISO 27001 se va finaliza cu Certificat de participare emis de Top Quality Management in calitate de furnizor de formare profesionala pentru adulti.
 
Scopul cursului este de a oferi participantilor abilitatile necesare pentru a efectua audituri interne ale Sistemelor de Management al Securitatii Informatiei (SMSI) in cadrul organizatiei si pentru a contribui la imbunatatirea continua a acestora.
Cursul Auditul Intern al Sistemului de Management al Securitatii Informatiei are un puternic caracter interactiv, incluzand o serie de studii de caz precum si situatii specifice asociate cu neconformitati, abateri si constatari. Exercitiile privind practica auditului intern al SMSI vor conduce la realizarea proiectului de absolvire.

Cursul Auditul Intern al Sistemului de Management al Securitatii Informatiei se adreseaza persoanelor implicate in efectuarea auditurilor interne ale SMSI, auditurilor interne organizationale, controlului intern managerial si analizei si tratarii riscurilor. Totodata, programul de formare poate fi urmat de: managerii de securitate a informatiei, managerii de securitate IT, managerii si auditorii sistemelor de management al calitatii, consultantii in domeniul sistemelor de management, alte persoane implicate in implementarea cerintelor SMSI.
Participantilor la curs li se recomanda cunoasterea sau studierea prealabila a cerintelor standardului SR EN ISO 27001:2018.
 
Agenda cursului:

Ziua 1

 • Prezentarea cerintelor standardului SR EN ISO/IEC 27001:2018
 • Prezentarea masurilor de securitate si a obiectivelor masurilor de securitate din Anexa A a SR EN ISO/IEC 27001:2018 si ISO/IEC 27003:2018
 
Ziua 2
Auditul conform ISO 19011:2018 si ISO 27007:2016:
 • Termeni si definitii, tipuri de audit, principii de auditare
 • Conducerea unui program de audit: responsabilitati pentru derularea etapelor ciclului PDCA
 • Intocmirea unui program de audit – Aplicatii practice
 • Intocmirea planului de audit – Aplicatii practice
 • Intocmirea documentelor de audit (chestionare, fise, liste de verificare) – Aplicatii practice


Ziua 3
Auditul conform ISO 19011:2018 si ISO 27007:2016:

 • Tehnici si metode de colectare a dovezilor de audit – Exemple practice
 • Generarea constatarilor de audit – identificarea, formularea si incadrarea neconformitatilor – Aplicatii practice
 • Elaborarea concluziilor de audit. Raportul de audit, raportul de neconformitate si raportul de actiuni corective – Aplicatii practice.
 • Urmarirea actiunilor stabilite in urma auditului
 • Gestionarea situatiilor critice care pot aparea pe parcursul auditului
 • Competentele auditorilor: dobandire si mentinere.


Ziua 4
Abordari practice/studii de caz de pentru auditarea sistemelor de management al securitatii informatiei (SMSI) implementat conform ISO 27001:2018:

 • Domeniului de aplicare, politici, documentarea SMSI si responsabilitatea managementului
 • Identificarea, analiza, estimarea si tratarea riscurilor
 • Selectarea obiectivelor de control si a mijloacelor de control, abordarea riscurilor reziduale propuse, autorizarea managementului si declaratia de aplicabilitate
 • Implementarea si operarea SMSI
 • Monitorizarea si revizuirea SMSI
 • Mentinerea si imbunatatirea SMSI

 
Competente dobandite:

 • Implementarea si urmarirea planului de actiuni in domeniul securitatii informatiilor;
 • Consilierea conducerii organizatiei cu privire la sistemul de management al securitatii informatiei;
 • Gestionarea incidentelor de securitate a informatiei cu scopul minimizarii impactului acestora asupra afacerii;
 • Evaluarea sistemului de management al securitatii informatiei;
 • Aplicarea instrumentelor si metodelor de imbunatatire a eficacitatii sistemului de management al securitatii informatiei.

 
Perioada de desfasuare a cursului Auditul Intern al Sistemului de Management al Securitatii Informatiei:

Puteti urma cursul Auditul Intern al Sistemului de Management al Securitatii Informatiei, in sistem on-line, in perioada: 22, 23, 24 si 25 august 2022, intre orele 10.00 - 16.00

 

Pret curs on-line*: 730 LEI/persoana (TVA inclus).
*Preturile sunt valabile pentru cursurile organizate in sistem on-line. Daca doriti un curs la sala, va rugam sa ne contactati.

 

 

Curs personalizat:  
Stim ca este mult mai facil pentru companii sa desfasoare cursurile IN HOUSE decat sa trimita angajatii in alt oras, asa ca, echipa noastra de profesionisti se poate deplasa oriunde in tara (in orasele mai mari sau mai mici) pentru a va oferi posibilitatea de a va perfectiona, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor si produselor Dvs.
 
Inscrierea la cursurile de formare se face, in limita locurilor disponibile, prin transmiterea Formularului de inscriere (Click aici pentru a descarca) la adresa: office@cursuriautorizate.ro. In cel mai scurt timp de la primirea cererii de inscriere la curs, veti fi contactat de un reprezentant al Top Quality Management.

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti.
In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

 

Parteneri

 

Asociatia Nationala Expertilor in Managementul Riscului din Romania

http://www.anpmr.ro/

 

Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor din Bucuresti

http://bucuresti.mmanpis.ro/comisia-de-autorizare-a-furnizorilor-de-formare-profesionala/

 

Asociatia de Standardizare din Romania

 

Stiri

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

Cursuri de perfectionare pentru entitati publice

"Valoarea unui sistem administrativ consta nu atat in mijloacele materiale si financiare de care dispune, cat mai ales in potentialul sau uman" .

Articole

Modelul COSO – componente, principii si beneficii

The Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission (COSO) este un organism independent, organizat in anul 1985 si sponsorizat in comun de the American Accounting Association (AAA), the American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), Financial Executives International (FEI), The Institute of Internal Auditors (IIA), and the National Association of Accountants (now the Institute of Management Accountants (IMA).
COSO are rolul de a ajuta organizatiile sa isi imbunatateasca performanta prin dezvoltarea unei gandiri manageriale orientata catre optimizarea controalelor interne, proceselor de management al riscurilor si de guvernanta precum si catre descurajarea fraudei.

Cat de important este Auditul Intern pentru o companie

Rolul auditului intern este de a oferi o asigurare independenta ca managementul riscurilor, guvernanta si procesele de control intern ale unei companii functioneaza eficient. Activitatile corelate de audit intern ofera asigurari ca: toate controalele interne existente sunt adecvate pentru a diminua riscurile, procesele de guvernanta sunt eficiente si eficace si obiectivele organizationale sunt atinse. Auditul intern se efectueaza conform Normelor obligatorii adoptate de Camera Auditorilor Financiari ce cuprind: principiile fundamentale pentru practica profesionala a auditului intern, definitia auditului intern, codul etic al auditorului si Standardele internationale pentru practica profesionala a auditului intern.

Manager siguranta alimentara

Managerul in domeniul sigurantei alimentare este  persoana desemnata de conducerea organizatiei care, in afara altor responsabilitati, are responsabilitatea si autoritatea de a conduce si organiza activitatea echipei de siguranta a alimentului. Rolul Managerului in domeniul sigurantei alimentare este de a instrui si educa in mod corespunzator membrii echipei de siguranta a alimentului. Impreuna cu echipa formata si instruita, trebuie sa se asigure ca sistemul de management al sigurantei alimentului este stabilit, implementat, mentinut si imbunatatit.

Managementul riscului

Managementul riscurilor ofera un mediu de control favorabil, ajuta la imbunatatirea perceptiei asupra activitatii de control si contribuie la buna gestionare a riscurilor. Instrumentele prin care managementul riscurilor isi atinge scopul, identificarea, evaluarea si gestionarea riscurilor sunt vitale in orice organizatie, indiferent de sectorul de activitate.
Managementul riscurilor are ca scop eliminarea pierderilor si reducerea costurilor, deci pune accent pe raportul cost-beneficiu, garanteaza siguranta patrimoniului si protejeaza mediul decizional al organizatiei.

Abonare la Newsletter

  

 

 

CURSURI NOI LA TOP QUALITY MANAGEMENT

 

Curs online Managementul deseurilor

 

Cursul include urmatoarele tematici:

 

 • - Reglementari privind managementul deseurilor - OUG nr. 92/2021 privind regimul deseurilor;
 • - Noutati in domeniul gestionarii eficiente a deseurilor generate de modificarile legislative la nivelul UE transpuse in legislatia nationala;
 • - Obligatii derivate din aquis-ul UE de a crea cadrul necesar si predictibil pentru autoritati locale si mediul privat in cederea stimularii performantei si a concurentei echitabile;
 • - Managementul operational al compartimentului de mediu;
 • - Abordarea sistemica in contextul exigentei legislative si a principiilor dezvoltarii durabile;
 • - Cerinte reglementate privind monitorizarea calitatii factorilor de mediu si impactului activitatilor economice asupra mediului;
 • - Monitorizarea si raportarea in domeniul managementului deseurilor;
 • - Programe de masuri pentru prevenirea si reducerea generarii de deseuri;
 • - Auditul de deseuri intre obligativitate si necesitate.

 

PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

 

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”,

in conformitate cu legislatia in vigoare si a Regulamentului UE 679/2016 (GDPR).

Top Quality Management, cu sediul in Bucuresti, Str. Dionisie Lupu nr 49, Sector 1, Nr. Reg. Com.: J40/2225/2005, Cod de inregistrare: RO17206359,

operatorul site-urilor www.cursuriautorizate.ro si www.topquality.ro declara ca toate datele personale (mai departe, "date") sunt considerate strict confidentiale

si sunt tratate in conformitate cu legile in vigoare in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Securitatea datelor dumneavoastra personale este o prioritate pentru noi. In consecinta, acordam cea mai mare atentie datelor personale si protectiei acestora.

In cadrul politicii de confidentialitate, dorim sa va informam ce date personale colectam despre dumneavoastra si cum le vom folosim in continuare.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: dumneavoastra (in calitate de persoana vizata),

Companiei si Comisiei de Autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor a municipiului Bucuresti.

Puteti vizualiza Politica de confidentialitate a Top Quality Management accesand link-ul: http://www.topquality.ro/politica-de-confidentialitate.html