Home > Cursuri MANAGEMENT CALITATE & MEDIU > Curs Specialist in managementul deseurilor

Curs Specialist in managementul deseurilor

Cursul  Specialist in managementul deseurilor este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia Specialist in managementul deseurilor, cod  COR 325713.


In conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4 „Persoanele desemnate, prevazute la alin. 3, trebuie sa fie instruite în domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”. Nedesemnarea unei persoane cf. art. 22 alin. 3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei!
Cursul este structurat conform noilor cerinte privind formarea profesionala a adultilor care impun o tehnica de invatare bazata pe foarte multe aplicatii practice pentru o mai justa intelegere si aplicare a informatiilor teoretice. Astfel, cursul imbina in mod util cele doua parti componente (partea teoretica si partea practica), cu unicul scop de a intampina nevoile cursantilor de a aplica efectiv ceea ce li se ofera in partea teoretica a cursului.


Grup tinta:

 • Responsabili de mediu;
 • Manageri de mediu;
 • Auditori de mediu;
 • Alte persoane interesate, confom Legii 211/2011.


Cursul se adreseaza tuturor detinatorilor/producatorilor de deseuri, persoane juridice, comercianti si operatori economici autorizati pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri precum si oricaror alte organizatii sau persoane ce au ca obiect de activitate sau responsabilitate gestiunea diferitelor tipuri de deseuri.

 

Conditii de participare

Pentru obtinerea unui CERTIFICAT DE ABSOLVIRE ANC (fosta CNFPA) recunoscut national (dar si in randul statelor membre ale Uniunii Europene) sunt necesare absolvirea studiilor superioare  (cu diploma de licenta sau echivalent) si alte cunostinte de specialitate in domeniu, conform Standardului Ocupational (pentru vizualizarea sa click aici). 
 
Participantii la curs care nu indeplinesc conditiile de participare, vor primi, in urma absolvirii examenului, o diploma de absolvire din partea TOP QUALITY MANAGEMENT.

 

Obiective:
Scopul cursului este de a oferi cunostinte in domeniul managementului deseurilor: elemente strategice de planificare, clasificarea deseurilor; prevederile directivelor UE din domeniul gestionarii deseurilor, metode de recuperare si eliminare a deseurilor, responsabilitatea producatorilor si consumatorilor in generarea deseurilor.


Tematica (armonizata cu cerintele Legii 211/2011):

 • Specialist in managementul deseurilor - rolul si locul in organizatie
 • Procesul de management al deseurilor in organizatie: planificarea activitatilor de gestionarea a deseurilor, instruirea personalului implicat in gestiunea deseurilor, organizarea activitatii de gestiune a deseurilor, evaluarea activitatilor in procesul de management al deseurilor, urmarirea si indeplinirea responsabilitatilor privind gestionarea deseurilor;
 • Noutati legislative in domeniul gestiunii deseurilor - studii de caz;
 • Legea 211/2011 prezentare si studii de caz;
 • Monitorizarea si raportarea deseurilor - studii de caz;
 • Solutii practice pentru a evita incalcarea legislatiei de mediu in domeniul deseurilor - studii de caz.
 • Gestionarea integrata a deseurilor: tendinte europene, politica gestiunii deseurilor in Romania, cadru legislativ si alte cerinte, analiza ciclului de viata al produselor, studiu de caz
 • Fluxul gestiunii deseurilor: metode de colectare, transport, depozitare, reciclare, incinerare;
 • Managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice sau DEEE;
 • Managementul deseurilor in domeniile: constructii energetice, constructii civile si industriale;
 • Managementul deseurilor in domeniul medical;
 • Managementul deseurilor in industria alimentara;
 • Regimul ambalajelor si a deseurilor din ambalaje;
 • Regimul uleiurilor uzate;
 • Managementul integrat al deseurilor;
 • Managementul deseurilor in institutiile publice;
 • Deseuri periculoase: gestiunea deseurilor periculoase, depozitarea si incinerarea deseurilor periculoase, transportul deseurilor periculoase, obligatii ale generatorilor de deseuri periculoase, studiu de caz..

 

Competente dobandite:

 1. Planificarea activitatii de management al deseurilor;
 2. Instruirea personalului implicat in managementul deseurilor;
 3. Organizarea activitatilor specifice managementului deseurilor;
 4. Evaluarea activitatii de management al deseurilor;
 5. Raportarea rezultatelor privind managementul deseurilor


Structura cursului:
Cursurile de zi si de weekend se desfasoara pe parcursul a 8 ore/zi in intervalul orar 10 - 18


Perioada:

Puteti urma acest curs in una din urmatoarele sesiuni:

Sesiunea 1: 26, 27 si 28 septembrie 2016

Sesiunea 2: 10, 11 si 12 octombrie 2016


Pret: 400 LEI/persoana la care se adauga taxa de examinare (50 LEI nu se aplica TVA) pentru obtinerea certificatului ANC. Acesta reprezinta costul total al cursului, fiind incluse prestatia lectorului, materialele de curs, coffe-break. La acest curs nu se percep reduceri de pret sau discount-uri. Preturile sunt valabile pentru cursurile OPEN organizate la Bucuresti. Daca doriti un curs dedicat, va rugam sa ne contactati.


Locatie:
Bucuresti, sector 1, str. Dionisie Lupu, nr. 49, et. 3.


Curs personalizat:

Stim ca este mult mai facil pentru companii sa desfasoare cursurile IN HOUSE decat sa trimita angajatii in alt oras, asa ca, echipa noastra de profesionisti se poate deplasa oriunde in tara (in orasele mai mari sau mai mici) pentru a va oferi posibilitatea de a va perfectiona, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor si produselor Dvs.


Inscrierea se face in limita locurilor disponibile  prin primirea de catre organizatori a Formularului de inscriere pe care il puteti obtine accesand sectiunea "Inscriere cursuri",  prin e-mail:  office@cursuriautorizate.ro.

Programul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fosta CNFPA) pentru ocupatia SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR - cod COR 325713, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale.

Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

 

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti.
In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Cursuri

Cursuri gratuite prin platforma e-Learning a Top Quality Management.

Pentru a accesa platforma, click pe poza.

Parteneri

Autoritatea Nationala pentru Calificari

ANC

TUV THURINGEN e.V.

http://www.tuev-thueringen.de/


Institutul International al Auditorilor Interni (IIA Global) din Statele Unite

http://www.theiia.org/certification/certified-internal-auditor/cia-professional-recognition-credit/

Stiri

Curs GUVERNANTA CORPORATIVA, RISCURI ȘI CONTROL INTERN

Anul 2017 debuteaza cu un nou program de formare profesionala: „GUVERNANTA CORPORATIVA, RISCURI ȘI CONTROL INTERN” dedicat AUDITORILOR INTERNI IN SECTORUL PUBLIC care doresc obtinerea atestarii profesionale.

2 CURSURI NOI LA TOP QUALITY MANAGEMENT

Incepand din luna IULIE 2016 am extins portofoliul de cursuri cu 2 programe de formare avand la baza interesul cursantilor nostri:

Reduceri cursanti

Reduceri de 50% pentru fosti cursanti ai Top Quality Management si InovaTop.
Pentru detalii click pe titlu.

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Top Quality Management - cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

Noutati

Cursuri de perfectionare pentru administratia publica – functionari publici, personal contractual si alesi locali

"Valoarea unui sistem administrativ consta nu atat in mijloacele materiale si financiare de care dispune, cat mai ales in potentialul sau uman" .

Curs Managementul performantei - KPI Indicatori cheie de performanta

Performanta companiei – Cum o atingem? Cum o sustinem?

Curs IMPLEMENTAREA SI EVALUAREA SISTEMULUI DE CONTROL INTERN

Cursul practic "Implementarea si evaluarea a Sistemului de Control Intern" isi propune sa prezinte principalele notiuni ce stau la baza Sistemului de Control Intern, precum si abordarile specifice acestui proces, de la definirea obiectivelor proceselor, la managementul riscurilor asociate si pana la stabilirea si evaluarea controalelor eficiente, cu scopul de a atinge rezultatele asteptate. De asemenea, cursantii vor dobandi o imagine de ansamblu a utilizarii metodologiei COSO de stabilire a controalelor interne pe cele 5 componente de baza ale sistemului.

Noua platforma oferte de munca

Creaza-ti un cont pe www.oferte-de-munca.ro, completeaza-ti profilul sau posteaza-ti proiectele! Totul este gratuit! Poti incepe chiar acum! Prezinta-te celorlalti, prezinta-ti atat aptitudinile cat si hobby-urile pentru a comunica cu ceilalti membrii. Prezinta-ti portofoliu celorlalti membrii! Posteaza propriul Job sau proiect. Este gratuit. Liciteaza pentru Job-urile postate. Este de asemenea gratuit.

PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”, in conformitate cu legislatia in vigoare, legea nr.677/2001, modificata si completata.