Home > Cursuri MANAGEMENTUL MEDIULUI > Curs Specialist in managementul deseurilor

Curs Specialist in managementul deseurilor

In conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4 „Persoanele desemnate, prevazute la alin. 3, trebuie sa fie instruite în domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”. Nedesemnarea unei persoane cf. art. 22 alin. 3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei!
Cursul este structurat conform noilor cerinte privind formarea profesionala a adultilor care impun o tehnica de invatare bazata pe foarte multe aplicatii practice pentru o mai justa intelegere si aplicare a informatiilor teoretice. Astfel, cursul imbina in mod util cele doua parti componente (partea teoretica si partea practica), cu unicul scop de a intampina nevoile cursantilor de a aplica efectiv ceea ce li se ofera in partea teoretica a cursului.


Grup tinta:

 • Responsabili de mediu;
 • Manageri de mediu;
 • Auditori de mediu;
 • Alte persoane interesate, confom Legii 211/2011.


Cursul se adreseaza tuturor detinatorilor/producatorilor de deseuri, persoane juridice, comercianti si operatori economici autorizati pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri precum si oricaror alte organizatii sau persoane ce au ca obiect de activitate sau responsabilitate gestiunea diferitelor tipuri de deseuri.

 

Conditii de participare

Pentru obtinerea unui CERTIFICAT DE ABSOLVIRE ANC (fosta CNFPA) recunoscut national (dar si in randul statelor membre ale Uniunii Europene) sunt necesare absolvirea studiilor superioare  (cu diploma de licenta sau echivalent) si alte cunostinte de specialitate in domeniu, conform Standardului Ocupational (pentru vizualizarea sa click aici). 
 
Participantii la curs care nu indeplinesc conditiile de participare, vor primi, in urma absolvirii examenului, o diploma de absolvire din partea TOP QUALITY MANAGEMENT.

 

Obiective:
Scopul cursului este de a oferi cunostinte in domeniul managementului deseurilor, elemente strategice de planificare; clasificarea deseurilor; prevederile directivelor UE din domeniul gestionarii deseurilor; metode de recuperare si eliminare a deseurilor; responsabilitatea producatorilor si consumatorilor in generarea deseurilor.


Tematica (armonizata cu cerintele Legii 211/2011):

 • Noutati legislative in domeniul gestiunii deseurilor - studii de caz;
 • Monitorizarea si raportarea deseurilor - studii de caz;
 • Solutii practice pentru a evita incalcarea legislatiei de mediu in domeniul deseurilor - studii de caz.
 • Gestionarea integrata a deseurilor: tendinte europene, politica gestiunii deseurilor in Romania, cadru legislativ si alte cerinte, analiza ciclului de viata al produselor, studiu de caz
 • Fluxul gestiunii deseurilor: metode de colectare; reciclarea deseurilor; incinerarea deseurilor;
 • Deseuri periculoase: gestiunea deseurilor periculoase, depozitarea si incinerarea deseurilor periculoase, transportul deseurilor periculoase, obligatii ale generatorilor de deseuri periculoase, studiu de caz. Deseuri din echipamente electrice si electronice: identificarea deseurilor ce se incadreaza in categoria DEEE-urilor; cerinte legislative privind colectarea, transportul si valorificarea; studiu de caz. Deseuri din ambalaje: colectarea selectiva, reciclarea, valorificarea, eliminarea deseurilor.

 

Competente dobandite:

 1. Planificarea activitatii de management al deseurilor;
 2. Instruirea personalului implicat in managementul deseurilor;
 3. Organizarea activitatilor specifice managementului deseurilor;
 4. Evaluarea activitatii de management al deseurilor;
 5. Raportarea rezultatelor privind managementul deseurilor


Structura cursului:
Cursurile de zi si de weekend se desfasoara pe parcursul a 8 ore/zi.
Cursurile seral se desfasoara pe parcursul a 3 ore si 30 min/zi.

 

Perioada:

Puteti urma acest curs in una din urmatoarele sesiuni:

Sesiunea 1: 22, 23 si 24 octombrie 2014

Sesiunea 2: 24, 25 si 26 noiembrie 2014


Pret: 800 LEI la care se adauga taxa de examinare (50 LEI nu se aplica TVA) pentru obtinerea certificatului ANC fost CNFPA

Pret PROMOTIONAL: 400 LEI pentru sesiunea din OCTOMBRIE 2014 la care se adauga taxa de examinare (50 LEI - nu se aplica TVA) pentru obtinerea certificatului ANC - fost CNFPA. 

Acesta reprezinta costul total al cursului, fiind incluse prestatia lectorului, materialele de curs, coffe-break. 

*Preturile sunt valabile pentru cursurile OPEN. Daca doriti un curs dedicat, va rugam sa ne contactati.


Locatie: Bucuresti, sector 1, str. Dionisie Lupu, nr. 49, et. 3.


Curs personalizat:

Stim ca este mult mai facil pentru companii sa desfasoare cursurile IN HOUSE decat sa trimita angajatii in alt oras, asa ca, echipa noastra de profesionisti se poate deplasa oriunde in tara (in orasele mai mari sau mai mici) pentru a va oferi posibilitatea de a va perfectiona, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor si produselor Dvs.


Inscrierea se face in limita locurilor disponibile  prin primirea de catre organizatori a Formularului de inscriere pe care il puteti obtine accesand sectiunea "Inscriere cursuri", prin fax: 0316900991 sau prin e-mail: office@topquality.ro sau office@cursuriautorizate.ro.

Programul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fosta CNFPA) pentru ocupatia SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR - cod COR 325713, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale.

Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

 

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti.
In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Cursuri

Cursuri gratuite prin platforma e-Learning a Top Quality Management.

Pentru a accesa platforma, click pe poza.

Parteneri

Autoritatea Nationala pentru Calificari

ANC

TUV THURINGEN e.V.

http://www.tuev-thueringen.de/


Institutul International al Auditorilor Interni (IIA Global) din Statele Unite

http://www.theiia.org/certification/certified-internal-auditor/cia-professional-recognition-credit/

Stiri

5 CURSURI NOI LA TOP QUALITY MANAGEMENT

Incepand din luna septembrie am extins portofoliul de cursuri cu 5 programe de formare avand la baza cerintele pietei muncii si interesul cursantilor nostri.

Reduceri cursanti

Reduceri de 50% pentru fosti cursanti ai Top Quality Management si InovaTop.
Pentru detalii click pe titlu.

Reducerile lunii NOIEMBRIE 2014

Mari reduceri la cele mai cautate cursuri autorizate
Top Quality Management (www.cursuriautorizate.ro) are deosebita placere de a va invita sa beneficiati de Reducerile lunii NOIEMBRIE pe care vi le-a pregatit.

Persoanele care doresc sa se inscrie la cursurile autorizate ANC beneficiaza de REDUCERI IMPORTANTE pentru unele dintre cele mai cautate cursuri (autorizate national si international):

 • 1. Cursul "MANAGER IN DOMENIUL SIGURANTEI ALIMENTARE - HACCP" la numai 600 LEI
 • 2. Cursul "RESPONSABIL CU GESTIONAREA DESEURILOR" la numai 300 LEI
 • 3. Cursul "MANAGER CALITATE - ISO 9001" la numai 600 LEI
 • 4. Cursul "MANAGER" la numai 700 LEI
 • 5. Cursul "SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR" la numai 400 LEI
 • 6. Cursul "STABILIREA SI EVALUAREA SISTEMULUI DE CONTROL INTERN” la numai 558 LEI (TVA inclus)

Top Quality Management - cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Noutati

Curs CSR for NGO - MANAGEMENTUL PROIECTELOR DE RESPONSABILITATE SOCIALA

Top Quality Management organizeaza programul de formare ”CSR for NGO” dedicat ONG-urilor care doresc sa isi insuseasca instrumente strategice de gandire si tehnici de structurare a proiectelor de CSR pentru corporatii.

”Cei care vor alege sa participe la acest program de formare vor pleca, in primul rand, cu strategia proiectului lor de CSR realizata si evaluata. In plus, daca lucreaza deja la un proiect, pot sa-i imbunatateasca strategia prin cunostintele si instrumentele acumulate in cadrul acestui curs. De asemenea vor afla care sunt vectorii de dezvoltare ai proiectului lor in functie de mecanismul dupa care functioneaza conceptul CSR si vor avea posibilitatea sa verifice validitatea proiectului lor”, a spus Diana Șerban, fondator Social Responsibility Agency si lector formator pentru programul CSR for NGO.

Noua platforma oferte de munca

Creaza-ti un cont pe www.oferte-de-munca.ro, completeaza-ti profilul sau posteaza-ti proiectele! Totul este gratuit! Poti incepe chiar acum! Prezinta-te celorlalti, prezinta-ti atat aptitudinile cat si hobby-urile pentru a comunica cu ceilalti membrii. Prezinta-ti portofoliu celorlalti membrii! Posteaza propriul Job sau proiect. Este gratuit. Liciteaza pentru Job-urile postate. Este de asemenea gratuit.

PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”, in conformitate cu legislatia in vigoare, legea nr.677/2001, modificata si completata.