Cursul AUDITOR INTERN IN DOMENIUL CALITATII este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia AUDITOR INTERN, cod COR 241105.
Prin semnarea acordului de parteneriat cu Institutul International al Auditorilor Interni (IIA Global) din Statele Unite, Top Quality Management este singura organizatie din Romania autorizata si de prestigioasa organizatie americana pentru sustinerea cursului AUDITOR IN DOMENIUL CALITATII.
Grup tinta:
Persoane care urmeaza sa:
- Proiecteze/revizuiasca documentatia si implementeze sisteme de management al calitatii conform ISO 9001:2015;
- Efectueze audituri in domeniul calitatii, de prima parte (audit intern) si secunda parte (audit la furnizori), in conformitate cu standardele ISO 9001:2015 si ISO 19011:2011;
Cursul Auditor in domeniul calitatii este structurat conform noilor cerinte privind formarea profesionala a adultilor care impun o tehnica de invatare bazata pe foarte multe aplicatii practice pentru o mai justa intelegere si aplicare a informatiilor teoretice. Astfel, cursul imbina in mod util cele doua parti componente (partea teoretica si partea practica), cu unicul scop de a intampina nevoile cursantilor de a aplica efectiv ceea ce li se ofera in partea teoretica a cursului.
Obiective:
- Cunosterea principiilor, tehnicilor si instrumentelor de audit si dobandirea competentelor de a conduce si organiza procesul de audit in domeniul calitatii (conform ISO 19011);
- Dobandirea cunostintelor, competentelor si abilitatilor de efectuare a auditurilor interne si de secunda parte ale sistemului de management al calitatii documentat si implementat conform cerintelor ISO 9001:2015;
- Dobandirea si demonstrarea competentelor de raportare a rezultatelor auditului (conform ISO 19011).
Tematica:
- Structura si continutul standardelor din seria ISO 9000, si terminologia caracteristica sistemelor de management al calitatii si auditului acestor sisteme;
- Implementarea sistemului de management al calitatii conform cerintelor ISO 9001:2015;
- Principiile auditului, in conformitate cu Ghidul de audit al sistemelor de management - ISO 19011;
- Planificarea, realizarea, controlul si luarea masurilor de imbunatatire (PDCA) in procesul de audit: intocmirea programului si planului de audit, pregatirea documentelor pentru efectuarea auditului, efectuarea auditului si intocmirea raportului de audit, monitorizarea programului de audit si implementarea masurilor de imbunatatire a acestuia;
- Audituri orientate pe procese;
- Tehnici si instrumente de lucru ale auditorului (esantionarea la fata locului, obtinerea si evaluarea dovezilor de audit, raportarea concluziilor)
- Gestionarea situatiilor de audit;
- Aplicatii practice.
Abilitati dobandite:
Competente dobandite conform standarului ocupational:
AGENDA CURS
Ziua 1
I. Deschiderea cursului
II. Obiectivele si programul cursului
III. Prezentare seriei de standarde ISO 9000 (domeniul de aplicare, termeni si definitii)
IV. Prezentarea principiilor managementului calitatii
V. Abordarea pe baza de proces
VI. Contextul organizatiei
VI. Exemple practice
Ziua 2
I. Prezentarea cerintelor standardului ISO 9001:2015 si modificarile fata de editia ISO 9001:2008
II. Procesele de management – auditare – Studii de caz
III. Auditarea proceselor suport – Studii de caz
IV. Auditarea proceselor de realizare – Studii ce caz
V. Procesele de evaluare a performantei - Studii de caz
VI. Imbunatatirea performantei – auditare – Studii de caz
Ziua 3
I. Auditul conform ISO 19011:2011: termeni si definitii, tipuri de audit, principii de auditare
II. Conducerea unui program de audit: responsabilitati pentru derularea etapelor ciclului PDCA
III. Intocmirea unui program de audit – Aplicatii practice
IV. Intocmirea planului de audit – Aplicatii practice
V. Intocmirea documentelor de audit (chestionare, fise, liste de verificare) – Aplicatii practice
VI. Tehnici si metode de colectare a dovezilor de audit – Exemple practice
Ziua 4
I. Generarea constatarilor de audit – identificarea, formularea si incadrarea neconformitatilor – Aplicatii practice
II. Elaborarea concluziilor de audit. Raportul de audit, raportul de neconformitate si raportul de actiuni corective – Aplicatii practice.
III. Urmarirea actiunilor stabilite in urma auditului
IV Gestionarea situatiilor critice care pot aparea pe parcursul auditului.- Exemple practice
V. Competentele auditorilor : dobandire si mentinere.
VI.Discutii libere.
Structura cursului:
Cursurile de zi si de weekend se desfasoara pe parcursul a 8 ore/zi.
Perioada:
Puteti urma acest curs in Bucuresti, in una din urmatoarele sesiuni:
Sesiunea 1: 01, 02, 03 si 04 mai 2018
Sesiunea 2: 05, 06, 07 si 08 iunie 2018
Pret*: 700 LEI/persoana
Taxa de examinare: 70 LEI(nu se aplica TVA) – doar pentru cei care doresc examinarea in prezenta comisiei ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) pentru obtinerea certificatului de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.
*Preturile sunt valabile pentru cursurile OPEN organizate la Bucuresti. Daca doriti un curs dedicat, va rugam sa ne contactati.
Pentru a putea sustine examenul de absolvire in vederea obtinerii certificatului ANC, este necesara absolvirea studiilor superioare (cu diploma de licenta sau adeverinta).
In caz contrar, se poate urma cursul, insa se va primi o diploma de participare din partea Top Quality Management.
Locatie: Bucuresti, sector 1, str. Dionisie Lupu, nr. 49, et. 3.
Curs personalizat:
Stim ca este mult mai facil pentru companii sa desfasoare cursurile IN HOUSE decat sa trimita angajatii in alt oras, asa ca, echipa noastra de profesionisti se poate deplasa oriunde in tara (in orasele mai mari sau mai mici) pentru a va oferi posibilitatea de a va perfectiona, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor si produselor Dvs.
Inscrierea la cursurile de formare se face, in limita locurilor disponibile, prin transmiterea Formularului de inscriere (Click aici pentru a descarca) la adresa: office@cursuriautorizate.ro. In cel mai scurt timp de la primirea cererii de inscriere la curs, veti fi contactat de un reprezentant al Top Quality Management.
Programul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fosta CNFPA) pentru ocupatia AUDITOR INTERN, cod COR 241105, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.
Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii si Justitiei Sociale si al Ministrului Educatiei Nationale, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.
Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti.
In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.