Home > Cursuri SECURITATEA DATELOR SI INFORMATIILOR > Curs Prevenirea si Combaterea coruptiei prin implementarea sistemelor de management anti-mita - ISO 37001

Curs Prevenirea si Combaterea coruptiei prin implementarea sistemelor de management anti-mita - ISO 37001

Conform ORDIN MMPS nr. 1.149 din 16 iulie 2020 cursurile autorizate de formare profesionala a adultilor se pot organiza atat on-line cat si la sala.
Cursul Prevenirea si Combaterea coruptiei prin implementarea sistemelor de management anti-mita - ISO 37001 este autorizat de CAFFPA - Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor - pentru ocupatia EXPERT PREVENIRE SI COMBATERE A CORUPTIEI  - cod COR 261920, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Implementarea cerintelor standardului SR ISO 37001:2017 are scopul de a ajuta entitatile publice, private sau ONG in lupta impotriva coruptiei, prin stabilirea unei culturi corporatiste bazate pe integritate, transparenta si conformitate.
SR ISO 37001:2017 reprezinta si un ghid pentru organizații, astfel incat acestea sa fie in masura sa stabileasca, sa implementeze, sa mentina si sa imbunatateasca un sistem de management anti-mita, in concordanta cu cele mai bune practici internationale in materie (“international good practice”) si aplicabil conform legislatiei nationale (“all jurisdictions”).
Sistemul de management anti-mita implementat conform SR ISO 37001:2017 ofera asigurari managementului, investitorilor, angajatilor, clientilor si altor parti interesate ca o organizatia ia masuri rezonabile pentru prevenirea, detectarea si gestionarea adecvata a riscului de luare de mita.
Cerintele impuse de ISO 37001 sunt concepute pentru a fi integrate cu procesele si controalele existente (conform ISO 9001 sau modelului COSO) si cu cerintele Strategiei Nationale Anticoruptie pe perioada 2016 – 2020.

Cursul Prevenirea si Combaterea coruptiei prin implementarea sistemelor de management anti-mita - ISO 37001 se adreseaza:
 • functiilor relevante la nivel de management care administreaza un proces sau compartiment din organizatie;
 • functiilor sensibile si/sau expuse la riscuri de coruptie;
 • responsabililor cu proiectarea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea sistemelor de management anti-mita;
 • consilierilor de etica sau altor persoane desemnate in domeniul consilierii privind etica si integritatea
 • auditorilor interni;
 • persoanelor din conducerea entitatilor publice;
 • membrilor comisiei constituite pentru monitorizarea implementarii si dezvoltarii sistemului de control intern managerial in entitatile publice;
 • membrilor echipei de gestionare a riscurilor si/sau responsabililor cu riscurile;
 • intregului personal implicat in activitatile de implementare si monitorizare a sistemului de control intern managerial din entitatile publice.

Scopul cursului este deprinderea cunostintelor privind aplicarea cerintelor SR ISO 37001:2017 in vederea prevenirii si detectarii eventualelor cazuri de coruptie.

Agenda cursului Prevenirea si Combaterea coruptiei prin implementarea sistemelor de management anti-mita - ISO 37001:

Ziua 1
 • Cadrul legal privind faptele de coruptie;
 • Conceptul “Anti-mita”, terminologie si principii;
 • Abordarea bazata pe procese;
 • Tipuri de procese intr-un sistem de management – Exemple si aplicatii practice;
 • Analiza cadrului intern și extern al organizației;
 • Leadership si angajamentul fata de sistemul de management anti-mita;
 • Roluri organizationale, responsabilitati si autoritati.

Ziua 2
 • Planificarea sistemului de management anti-mita în cadrul organizatiei;
 • Resursele necesare planificarii si implementarii sistemului de management anti-mita;
 • Managementul riscurilor de mituire;
 • Investigarea preventiva pentru evaluarea riscului de mituire;
 • Controale financiare si nefinanciare pentru gestionarea riscului de mituire;
 • Implementarea controalelor anti-mita de catre partenerii organizatiei.

Ziua 3
 • Prevenirea oferirii si acceptarii de cadouri, ospitalitate, donatii, etc. ca fapte de mituire;
 • Raportarea cazurilor de mituire si celor suspectate;
 • Investigarea si tratarea cazurilor de mituire;
 • Evaluarea performantei sistemului de management anti-mita;
 • Auditul intern si analiza efectuata de management.
   
La finalul cursului, participantii vor putea sa:
 • cunoasca si sa identifice etapele procesului de implementare a sistemului de management anti-mita in entitatea in care activeaza;
 • integreze in sistemele de management existente in cadrul entitatii si sa implementeze cerintele SR ISO 37001:2017;
 • realizeze evaluarea implementarii cerintelor SR ISO 37001:2017 in cadrul entitatii in care activeaza;
 • intocmeasca rapoarte asupra functionarii sistemului de management anti-mita.

Competente dobandite conform standardului ocupational EXPERT PREVENIRE SI COMBATERE A CORUPTIEI  - cod COR 261920:
 • Identificarea posibilitatilor de prevenire, descoperire si sanctionare a faptelor de coruptie in cadrul societatii
 • Aplicarea procedurilor specifice pentru prevenirea coruptiei
 • Elaborarea strategiei de prevenire a faptelor de coruptie in sistemul de achizitii publice
 • Acordarea consultantei de specialitate
 • Instruirea grupurilor tinta

Cadrul legislativ privind formarea profesionala
Cheltuielile pentru formare si perfectionare profesionala a personalului angajat sunt cheltuieli deductibile conform Codului Fiscal. Autoritatile si Institutiile publice au obligatia sa prevada in bugetul anual propriu sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor de perfectionare conform Legii 188/1999, modificata, completata si republicata.
Programele de specializare si perfectionare furnizate de Top Quality Management sunt autorizate de Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesionala din Municipiul Bucuresti.
Cursurile sunt organizate si autorizate conform: OG 129/2000 republicata privind formarea profesionala a adultilor si  conform H.G. nr. 1066/2008 privind formarea profesionala a functionarilor publici.

Perioada:
Puteti urma acest curs on-line sau la sala in una din urmatoarele sesiuni:
Sesiunea 1: 25, 26 si 27 ianuarie 2022, intre orele 9.30 - 17.30
Sesiunea 2: 21, 22 si 23 februarie 2022, intre orele 9.30 - 17.30
Sesiunea 3: 28, 29 si 30 martie 2022, intre orele 9.30 - 17.30
Cursul Combaterea coruptiei prin implementarea sistemelor de management anti-mita - ISO 37001 se incheie cu activitate practica individuala (la locul de munca) pentru dezvoltarea proiectului, in vederea sustinerii examenului de absolvire (5 zile). Proiectul se va dezvolta individual de catre participanti, sub coordonarea lectorului formator. Lectorul va fi la dispozitia cursantilor atat prin intermediul consultatiilor la sala conform unui program stabilit (dupa caz) cat si prin consultatii individuale, prin internet / e-mail, telefon etc. Examenele de absolvire se vor desfasura online conform procedurilor CAFFPA.
 
Pret: 680 LEI/persoana (nu se aplica TVA).
Taxa de examinare: 70 lei (nu se aplica TVA) – numai pentru cei care doresc examinarea pentru obtinerea certificatului de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.
Cursurile OPEN sunt sustinute in Bucuresti, str. Dionisie Lupu nr. 49, sector 1. Daca doriti un curs dedicat, va rugam sa ne contactati.

Conditii de participare la curs:
Pentru a putea sustine examenul de absolvire in vederea obtinerii certificatului autorizat, este necesara absolvirea studiilor superioare (cu diploma de licenta sau adeverinta). In caz contrar, se poate urma cursul, insa, veti primi o diploma de participare din partea Top Quality Management.

Inscrierea la cursurile de formare se face, in limita locurilor disponibile, prin transmiterea Formularului de inscriere (Click aici pentru a descarca) la adresa: office@cursuriautorizate.ro  In cel mai scurt timp de la primirea cererii de inscriere la curs, veti fi contactat de un reprezentant al Top Quality Management.

Programul este autorizat de CAFFPA pentru ocupatia EXPERT PREVENIRE SI COMBATERE A CORUPTIEI  - cod COR 261920, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale.

Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii si Justitiei Sociale si al Ministrului Educatiei Nationale pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti. In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Parteneri


Asociatia Nationala Expertilor in Managementul Riscului din Romania

http://www.anpmr.ro/


Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor din Bucuresti

http://bucuresti.mmanpis.ro/comisia-de-autorizare-a-furnizorilor-de-formare-profesionala/Asociatia de Standardizare din Romania


Stiri

Cursuri de perfectionare pentru administratia publica – functionari publici, personal contractual si alesi locali

"Valoarea unui sistem administrativ consta nu atat in mijloacele materiale si financiare de care dispune, cat mai ales in potentialul sau uman" .

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Top Quality Management - cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

Noutati

Curs Responsabil cu Protectia Datelor (DPO)

Daca ati lucrat sau lucrati in domeniul protectiei datelor, daca detineti expertiza in ceea ce priveste securizarea sistemelor informatice, daca detineti cunostinte juridice si legislatie sau daca pur si simplu doriti sa obtineti un loc de munca bine platit, cursul DPO autorizat de CAFFPA - Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor este o alegere care va poate schimba viata profesionala.

Curs Implementarea Sistemelor de Management al Securitatii Informatiei - ISO 27001

Cerintele SR EN ISO/IEC 27001:2018 se aplica organizatiilor atat pentru protejarea contra eventualelor vulnerabilitati si atacurilor din exterior, cat si pentru gestionarea intregului ciclu de viata al informatiilor de orice tip si pe orice suport, pastrate integral sau externalizate​, referitoare la clienii sau la societate.​

Curs Implementarea si Evaluarea Sistemului de Control Intern

Cursul practic "Implementarea si evaluarea a Sistemului de Control Intern" isi propune sa prezinte principalele notiuni ce stau la baza Sistemului de Control Intern, precum si abordarile specifice acestui proces, de la definirea obiectivelor proceselor, la managementul riscurilor asociate si pana la stabilirea si evaluarea controalelor eficiente, cu scopul de a atinge rezultatele asteptate. De asemenea, cursantii vor dobandi o imagine de ansamblu a utilizarii metodologiei COSO de stabilire a controalelor interne pe cele 5 componente de baza ale sistemului.
PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”, in conformitate cu legislatia in vigoare si a Regulamentului UE 679/2016 (GDPR). Puteti vizualiza Politica de confidentialitate a Top Quality Management accesand link-ul: http://www.topquality.ro/politica-de-confidentialitate.html