Home > Cursuri MANAGEMENT & ANTREPRENORIAT > Curs Managementul riscurilor in proiectele software

Curs Managementul riscurilor in proiectele software

Cursul Managementul riscurilor in proiectele software este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia EXPERT PREVENIRE-REDUCERE RISCURI TEHNOLOGICE - cod COR 214949

Riscul in proiectele de realizare software este dat de probabilitatea ca, la un anumit moment din ciclul de viata al proiectului, obiectivele planificate sa nu fie atinse cu resursele alocate. Riscul nu poate fi eliminat din proiectele de realizare software, dar el poate fi tratat. Managementul riscurilor este o activitate critica pentru succesul oricarui proiect software, fiind o componenta strategica de realizare a acestuia.

Cursul Managementul riscurilor in proiectele din domeniul software isi propune sa identifice, sa ierarhizeze si sa trateze riscurile, oferind atat managerilor cat si personalului implicat informatii orientate spre actiune.

Grup tinta:
 • persoanele implicate in activitati de management al proiectelor software;
 • dezvoltatori de solutii software de orice tip;
 • persoanele responsabile pentru dezvoltarea politicii de management al riscului in cadrul organizatiei lor;
 • persoanele raspunzatoare cu asigurarea eficace a managementului riscului in cadrul proiectelor de realizare software;
 • persoanele care urmeaza sa participe la proiecte de dezvoltare software;
 • tuturor celor care sunt la inceput de drum in domeniul dezvoltarii de software si doresc sa aplice intr-un mod sistematic cele mai bune practici din managementul riscurilor.

Obiective:
 • Intelegerea notiunilor fundamentale ale teoriei si practicii in domeniu, a conceptelor si instrumentelor utile in managementul riscurilor cu aplicabilitate in realizarea proiectelor de dezvoltare software;
 • Cunoasterea modalitatilor de identificare, analiza si tratare a riscurilor printr-un management eficient si eficace al riscurilor;
 • Intelegerea importantei rolului si responsbilitatilor managerului de risc in realizarea proiectelor de dezvoltare software;
 • Imbunatatirea tehnicii de abordare integrata a gestionarii riscurilor si cresterea eficientei sistemelor de lucru in activitatea de management al riscului.  

Tematica:
 • Notiuni generale despre riscuri si managementul riscurilor: definitii, factori care favorizeaza aparitia riscurilor, riscul ca oportunitate, nivelul de risc acceptat, functiile managementului de risc in realizarea aplicatiilor software;
 • Clasificarea riscurilor, tipologia riscurilor in procesul de realizare a aplicatiilor software;
 • Analiza mediului organizational;
 • Analiza procesului de realizare a aplicatiilor software;
 • Definirea obiectivelor strategice si a celor specifice;
 • Abordarea procesuala a managementului riscului in proiectele software:
             - stabilirea criteriilor de evaluare a riscurilor,
             - identificarea riscurilor,
             - analiza riscurilor,
             - evaluarea impactului manifestarii riscurilor,
             - tratarea riscurilor,
             - comunicarea si consultarea,
             - monitorizarea si controlul;
 • Analiza, evaluarea si prioritizarea riscurilor. Metode si tehnici de evaluare;
 • Definirea strategiilor de abordare a riscurilor, stabilirea actiunilor de reactie la risc;   
 • Monitorizarea masurilor de prevenire, reducere, neutralizare si combatere a riscurilor tehnice/tehnologice.

Competente dobandite:
 • Evaluarea sistemului tehnic/tehnologic pentru analiza de risc
 • Stabilirea contextului pentru procesul tehnologic analizat
 • Identificarea factorilor de risc tehnic/tehnologic
 • Ierarhizarea riscurilor si a consecintelor acestora
 • Evaluarea consecintelor riscurilor
 • Organizarea activitatilor de prevenire, reducere, neutralizare si combatere a riscurilor tehnice/tehnologice
 • Intocmirea analizei de risc si a programelor de prevenire reducere riscuri tehnice/tehnologice
 • Elaborarea documentatiei privind riscurile tehnice/tehnologice identificate si evaluate

Perioada:
Cursul se deruleaza timp de 3 zile consecutive, intre orele 9 - 17. Grupa este in formare.

Pret: 600 LEI/participant (nu se aplica TVA).
Taxa de examinare: 70 lei (nu se aplica TVA) – doar pentru cei care doresc examinarea in prezenta comisiei ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) pentru obtinerea certificatului de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.
Acestea reprezinta costul total al cursului, fiind incluse prestatia lectorului, examinarea, materialele de curs, coffe-break.

Locatie: Bucuresti, sector 1, str. Dionisie Lupu, nr. 49, et. 3.

Inscrierea la cursurile de formare se face, in limita locurilor disponibile, prin transmiterea Formularului de inscriere (Click aici pentru a descarca) la adresa: office@cursuriautorizate.ro  In cel mai scurt timp de la primirea cererii de inscriere la curs, veti fi contactat de un reprezentant al Top Quality Management.

Programul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia EXPERT PREVENIRE-REDUCERE RISCURI TEHNOLOGICE - cod COR 214949, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.

Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti. In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Parteneri

Autoritatea Nationala pentru Calificari

ANC

TUV THURINGEN e.V.

http://www.tuev-thueringen.de/


Institutul International al Auditorilor Interni (IIA Global) din Statele UniteStiri

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Top Quality Management - cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

Cursuri de perfectionare pentru administratia publica – functionari publici, personal contractual si alesi locali

"Valoarea unui sistem administrativ consta nu atat in mijloacele materiale si financiare de care dispune, cat mai ales in potentialul sau uman" .

Noutati

Curs Realizarea Materialelor de Promovare in Relatii Publice si Publicitate

Cursul este un prim pas catre dezvoltarea unei cariere intr-o agentie de PR, agentie de publicitate, agentie media, redactii mass-media, institutii publice sau orice organizatie care are ceva de comunicat catre anumite categorii de public.

Curs Responsabil cu Protectia Datelor (DPO)

Daca ati lucrat sau lucrati in domeniul protectiei datelor, daca detineti expertiza in ceea ce priveste securizarea sistemelor informatice, daca detineti cunostinte juridice si legislatie sau daca pur si simplu doriti sa obtineti un loc de munca bine platit, cursul DPO autorizat de ANC este o alegere care va poate schimba viata profesionala.

Curs Implementarea Sistemelor de Management al Securitatii Informatiei - ISO 27001

Cerintele SR EN ISO/IEC 27001:2018 se aplica organizatiilor atat pentru protejarea contra eventualelor vulnerabilitati si atacurilor din exterior, cat si pentru gestionarea intregului ciclu de viata al informatiilor de orice tip si pe orice suport, pastrate integral sau externalizate​, referitoare la clienii sau la societate.​

Curs Implementarea si Evaluarea Sistemului de Control Intern

Cursul practic "Implementarea si evaluarea a Sistemului de Control Intern" isi propune sa prezinte principalele notiuni ce stau la baza Sistemului de Control Intern, precum si abordarile specifice acestui proces, de la definirea obiectivelor proceselor, la managementul riscurilor asociate si pana la stabilirea si evaluarea controalelor eficiente, cu scopul de a atinge rezultatele asteptate. De asemenea, cursantii vor dobandi o imagine de ansamblu a utilizarii metodologiei COSO de stabilire a controalelor interne pe cele 5 componente de baza ale sistemului.
PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”, in conformitate cu legislatia in vigoare si a Regulamentului UE 679/2016 (GDPR). Puteti vizualiza Politica de confidentialitate a Top Quality Management accesand link-ul: http://www.topquality.ro/politica-de-confidentialitate.html