Home > Cursuri AUDIT & CONTROL INTERN > Curs Implementarea si evaluarea SISTEMULUI de CONTROL INTERN

Curs Implementarea si evaluarea SISTEMULUI de CONTROL INTERN

Cursul Implementarea si evaluarea sistemului de control intern este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) pentru ocupatia SPECIALIST IN PLANIFICAREA, CONTROLUL SI RAPORTAREA PERFORMANTEI ECONOMICE / Modul Implementarea si evaluarea sistemului de control intern, cod COR 242110

Cursul practic "Implementarea si evaluarea SISTEMULUI DE CONTROL INTERN" isi propune sa prezinte principalele notiuni ce stau la baza Sistemului de Control Intern, precum si abordarile specifice acestui proces, de la definirea obiectivelor proceselor, la managementul riscurilor asociate si pana la stabilirea si evaluarea controalelor eficiente, cu scopul de a atinge rezultatele asteptate.

De asemenea, cursantii vor dobandi o imagine de ansamblu a utilizarii metodologiei COSO de stabilire a controalelor interne pe cele 5 componente de baza ale sistemului.

Cursul ofera exemple practice din procesul de stabilire a controalelor interne (considerate ca fiind cele mai bune practici in domeniu), cursantii avand posibilitatea sa-si exerseze cunostintele si aptitudinile in organizarea unei misiuni de auto-evaluare a Sistemului de Control Intern, in elaborarea deficientelor / problemelor identificate, a recomandarilor, dar si in prezentarea concluziilor.

La sfarsitul cursului "Implementarea si evaluarea sistemului de control intern" participantii vor dobandi competentele necesare derularii unor activitati / procese de control intern eficiente si adecvate organizatiei din care fac parte. In plus, in urma absolvirii, participantii vor obtine 24 puncte CPE.

Grup tinta:
Salariatii cu atributii in domeniul controlului intern, antreprenori, precum si orice persoana interesata in implementarea unui Sistem de Control Intern eficient in cadrul companiei / institutiei din care face parte.

Obiectivele generale al cursului:
 • Intelegerea rolului functiunii de control intern in cadrul unei companii
 • Parcurgerea si aprofundarea unor  notiuni de baza ale controlului intern
 • Utilizarea eficienta a celor mai bune practici pe parcursul stabilirii si evaluarii controlului intern
 • Intelegerea avantajelor aplicarii metodologiei de control intern (COSO)
 • Intelegerea sistemului de management al riscului si caile de diminuare a riscurilor
 • Intelegerea principalelor notiuni si controale privind anti-frauda
 • Incurajarea si responsabilizarea angajatilor in activitatile pe care le desfasoara, prin includerea si dezvoltarea procesului de autoevaluare a controalelor

Tematica:

CAPITOLUL I – Ce este controlul intern?
 • Definitia controlului intern.
 • Ce poate si ce nu poate sa faca controlul intern.
 • Componentele Sistemului de Control Intern (COSO)
 • Diferenta intre “soft controls” si “hard controls”.
 • Rolurile si responsabilitatile diversilor angajati in cadrul organizatiei, cu privire la controlul intern.
 • Guvernanta corporativa.

CAPITOLUL II – Procesul de control intern din organizatie
 • Definitii, clasificari;
 • Descrierea procesulului de control;
 • Exemple, teste

CAPITOLUL III – Controale pentru diminuarea riscurilor
 • Definirea obiectivelor procesului de afaceri.
 • Identificarea riscurilor atingerii obiectivelor propuse.
 • Determinarea relatiei cauza-efect a fiecarui risc.
 • Metodele de gestionare a riscurilor.
 • Stabilirea controalelor eficiente pentru diminuarea riscurilor
 • Activitate practica.

CAPITOLUL IV – Semnalele fraudei. Controale anti-frauda
 • Elementele de baza ale fraudelor; semnale;
 • Stabilirea controalelor anti-frauda;
 • Sfaturi practice.

CAPITOLUL V – Stabilirea Sistemului de Control Intern
Instructiuni privind implementarea si evaluarea;

CAPITOLUL VI – Monitorizarea performantei organizatiei.


Perioada
Puteti urma acest curs la Bucuresti, in una din urmatoarele sesiuni:
Sesiunea 1: 08, 09 si 10 octombrie 2019, intre orele 09.30 - 17.00
Sesiunea 2: 08, 09 si 10 noiembrie 2019, intre orele 09.30 - 17.00
Cursul Implementarea si evaluarea sistemului de control intern se incheie cu activitate practica individuala (la locul de munca) pentru dezvoltarea proiectului, in vederea sustinerii examenului de absolvire ANC (8 zile). Proiectul se va dezvolta individual de catre participanti, sub coordonarea lectorului. Lectorul va fi la dispozitia cursantilor atat prin intermediul consultatiilor la sala conform unui program stabilit (dupa caz) cat si prin consultatii individuale, prin internet / e-mail, telefon etc.

Pret: 600 LEI/cursant (scutit de TVA). Taxa de examinare: 70 LEI (nu se aplica TVA) – numai pentru cei care doresc si intrunesc conditiile pentru examinarea in prezenta comisiei ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) pentru obtinerea certificatului de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale. In costul total al cursului sunt incluse prestatia lectorului, examinarea, materialele de curs, coffe-break.
*Preturile sunt valabile pentru cursurile OPEN (sustinute in Bucuresti). Daca doriti un curs dedicat, va rugam sa ne contactati.

Cerinte privind participarea: studii superioare economice sau studii post universitare economice (programe de formare profesionala, master, etc.).

Competente dobandite conform standardului ocupational SPECIALIST IN PLANIFICAREA, CONTROLUL SI RAPORTAREA PERFORMANTEI ECONOMICE:
 • Acordarea de asistenta de specialitate
 • Asigurarea functionabilitatii sistemului de proceduri si procese
 • Verificarea concordantei informatiilor utilizate
 • Coordonarea integrarii planurilor operationale cu planurile de investitii de capital
 • Raportarea catre conducere a rezultatelor companiei
 • Consilierea conducerii in procesul decizional
 • Monitorizarea activitatii operationale a companiei
 • Monitorizarea activitatii de investitii a companiei
 • Monitorizarea performantei companiei

Locatie: Bucuresti, sector 1, str. Dionisie Lupu, nr. 49, et. 3.

Inscrierea la cursurile de formare se face, in limita locurilor disponibile, prin transmiterea Formularului de inscriere (Click aici pentru a descarca) la adresa: office@cursuriautorizate.ro  In cel mai scurt timp de la primirea cererii de inscriere la curs, veti fi contactat de un reprezentant al Top Quality Management.

Programul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia SPECIALIST IN PLANIFICAREA, CONTROLUL SI RAPORTAREA PERFORMANTEI ECONOMICE, cod COR 242110, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.

Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii si Justitiei Sociale  si al Ministrului Educatiei Nationale, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 8 cursanti si maximum 10 cursanti.
In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Parteneri

Autoritatea Nationala pentru Calificari

ANC

TUV THURINGEN e.V.

http://www.tuev-thueringen.de/


Institutul International al Auditorilor Interni (IIA Global) din Statele UniteStiri

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Top Quality Management - cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

Cursuri de perfectionare pentru administratia publica – functionari publici, personal contractual si alesi locali

"Valoarea unui sistem administrativ consta nu atat in mijloacele materiale si financiare de care dispune, cat mai ales in potentialul sau uman" .

Noutati

Curs Realizarea Materialelor de Promovare in Relatii Publice si Publicitate

Cursul este un prim pas catre dezvoltarea unei cariere intr-o agentie de PR, agentie de publicitate, agentie media, redactii mass-media, institutii publice sau orice organizatie care are ceva de comunicat catre anumite categorii de public.

Curs Responsabil cu Protectia Datelor (DPO)

Daca ati lucrat sau lucrati in domeniul protectiei datelor, daca detineti expertiza in ceea ce priveste securizarea sistemelor informatice, daca detineti cunostinte juridice si legislatie sau daca pur si simplu doriti sa obtineti un loc de munca bine platit, cursul DPO autorizat de ANC este o alegere care va poate schimba viata profesionala.

Curs Implementarea Sistemelor de Management al Securitatii Informatiei - ISO 27001

Cerintele SR EN ISO/IEC 27001:2018 se aplica organizatiilor atat pentru protejarea contra eventualelor vulnerabilitati si atacurilor din exterior, cat si pentru gestionarea intregului ciclu de viata al informatiilor de orice tip si pe orice suport, pastrate integral sau externalizate​, referitoare la clienii sau la societate.​

Curs Implementarea si Evaluarea Sistemului de Control Intern

Cursul practic "Implementarea si evaluarea a Sistemului de Control Intern" isi propune sa prezinte principalele notiuni ce stau la baza Sistemului de Control Intern, precum si abordarile specifice acestui proces, de la definirea obiectivelor proceselor, la managementul riscurilor asociate si pana la stabilirea si evaluarea controalelor eficiente, cu scopul de a atinge rezultatele asteptate. De asemenea, cursantii vor dobandi o imagine de ansamblu a utilizarii metodologiei COSO de stabilire a controalelor interne pe cele 5 componente de baza ale sistemului.
PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”, in conformitate cu legislatia in vigoare si a Regulamentului UE 679/2016 (GDPR). Puteti vizualiza Politica de confidentialitate a Top Quality Management accesand link-ul: http://www.topquality.ro/politica-de-confidentialitate.html