Home > Cursuri MANAGEMENT & ANTREPRENORIAT > Curs Manager de risc

Curs Manager de risc

Cursul Manager de risc este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia MANAGER AL SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL RISCULUI / MODUL ANALIZA RISCURILOR, cod  COR 325708.

Incertitudinea si schimbarile aparute in mediul intern si extern al organizatiilor au determinat cresterea preocuparilor conducerii acestora cu privire la implementarea unui proces de management al riscului.
Pentru a maximiza probabilitatea de indeplinire a obiectivelor stabilite, conducerea organizatiilor trebuie sa se adapteze la modificarile din mediul in care opereaza, prin identificarea riscurilor si oportunitatilor, gestionarea lor adecvata in baza unui raspuns optim, stabilit in functie de nivelul resurselor disponibile si atitudinea managementului fata de risc.

Cursul "Manager de risc" porneste de la a prezenta conceptele de baza ale managementului riscului, precum si principalele aspecte ce trebuie avute in vedere pentru implementarea unui proces eficace de management al riscului in cadrul organizatiei. De asemenea, sunt detaliate componentele cubului COSO ERM si modul lor de aplicare in practica.

Grup tinta:

 • persoane implicate in activitati de management;
 • persoanele responsabile pentru dezvoltarea politicii de management al riscului in cadrul organizatiei lor; 
 • persoanele raspunzatoare cu asigurarea eficace a managementului riscului in cadrul organizatiei in ansamblul sau sau in cadrul unui anumit domeniu, proiect sau activitate specifica;
 • persoanele care urmeaza sa evalueze eficacitatea unei organizatii in ceea ce priveste managementul riscului;
 • elaboratorii de standarde, ghiduri, proceduri si coduri de buna practica care stabilesc, partial sau total, modul in care riscul trebuie gestionat.

 

Obiective:

 • Intelegerea notiunilor fundamentale ale teoriei si practicii domeniului, respectiv a conceptului de risc cu detaliere specifica pe categoriile majore;
 • Cunoasterea modalitatilor de identificare si masurare a riscului, a tendintelor, instrumentelor, modelelor si procedurilor ce fac din managementul riscului un proces eficient, masurabil si vizibil;
 • Intelegerea importantei functionarii departamentului de supraveghere a riscurilor prin operatiuni de acoperire, eliminare, transfer, masurare, monitorizare si reducere a riscurilor, in sensul eficientizarii procesului de stabilire a obiectivelor strategice ale companiei;
 • Imbunatatirea tehnicii de abordare integrata a gestionarii riscurilor si cresterea eficientei sistemelor de lucru in activitatea de management al riscului.


Tematica:

 • Notiuni generale despre riscuri si managementul riscurilor
 • Clasificarea riscurilor
 • Analiza mediului organizational
 • Definirea obiectivelor strategice si a celor specifice
 • Analiza grupurilor de interese si analiza riscurilor
 • Definirea activitatilor de indeplinire a obiectivelor
 • Identificarea riscurilor
 • Evaluarea riscurilor
 • Definirea strategiilor de abordare a riscurilor
 • Planificarea managementului riscului
 • Analiza riscului in domeniile: financiar, sanatate si securitate ocupationala, securitatea informationala.

 

Competente dobandite:

 • Utilizarea tehnicilor de evaluare a riscului
 • Stabilirea optiunilor de tratare a riscurilor
 • Coordonarea modului de tratare a riscurilor


Conditii de participare la curs:
Pentru a putea sustine examenul de absolvire in vederea obtinerii certificatului ANC (fosta CNFPA), este necesara absolvirea studiilor medii (cu diploma de bacalaureat).


Evaluare:
Pe parcurs: prin observarea realizata de trainer;
La sfarsitul cursului: testare tip grila si proiect.


Perioada:

Puteti urma cursul Manager de risc in una din urmatoarele sesiuni

Sesiunea 1: 21, 22 si 23 ianuarie 2019, intre orele 09 - 17 - examen in data de 29 ianuarie 2018, ora 17

Sesiunea 2: 25, 26 si 27 februarie 2019, intre orele 09 - 17 - examen in data de 05 martie 2018, ora 17
Sesiunea 3: 18, 19 si 20 martie 2019, intre orele 09 - 17 - examen in data de 26 martie 2018, ora 17
 La aceste zile se vor adauga 5 zile pentru dezvoltarea proiectului, in vederea sustinerii examenului de absolvire ANC. Proiectul se va dezvolta individual de catre participanti, sub coordonarea lectorului. Lectorul va fi la dispozitia cursantilor atat prin intermediul consultatiilor la sala conform unui program stabilit, cat si prin consultatii individuale, prin internet / e-mail, telefon etc.

Pret*: 800 LEI/persoana (nu se aplica TVA).

Taxa de examinare: 70 LEI  (nu se aplica TVA) – doar pentru cei care doresc examinarea in prezenta comisiei ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) pentru obtinerea certificatului de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.

*Preturile sunt valabile pentru cursurile OPEN. Daca doriti un curs dedicat, va rugam sa ne contactati


Locatie: Bucuresti, sector 1, str. Dionisie Lupu, nr. 49, et. 3.

 
Inscrierea la cursurile de formare se face, in limita locurilor disponibile, prin transmiterea Formularului de inscriere (Click aici pentru a descarca) la adresa: office@cursuriautorizate.ro  In cel mai scurt timp de la primirea cererii de inscriere la curs, veti fi contactat de un reprezentant al Top Quality Management.

Programul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia MANAGER AL SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL RISCULUI / modul ANALIZA RISCURILOR, cod COR 325708, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.

Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii si Justitiei Sociale si al Ministrului Educatiei Nationale pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti.
In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Parteneri

Autoritatea Nationala pentru Calificari

ANC

TUV THURINGEN e.V.

http://www.tuev-thueringen.de/


Institutul International al Auditorilor Interni (IIA Global) din Statele UniteStiri

2 CURSURI NOI LA TOP QUALITY MANAGEMENT

Portofoliul de cursuri al Top Quality Management s-a imbogatit cu 2 programe de formare avand la baza interesul cursantilor nostri:

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Top Quality Management - cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

Noutati

Curs Managementul performantei - KPI Indicatori cheie de performanta

Performanta companiei – Cum o atingem? Cum o sustinem?

Cursuri de perfectionare pentru administratia publica – functionari publici, personal contractual si alesi locali

"Valoarea unui sistem administrativ consta nu atat in mijloacele materiale si financiare de care dispune, cat mai ales in potentialul sau uman" .

Curs IMPLEMENTAREA SI EVALUAREA SISTEMULUI DE CONTROL INTERN

Cursul practic "Implementarea si evaluarea a Sistemului de Control Intern" isi propune sa prezinte principalele notiuni ce stau la baza Sistemului de Control Intern, precum si abordarile specifice acestui proces, de la definirea obiectivelor proceselor, la managementul riscurilor asociate si pana la stabilirea si evaluarea controalelor eficiente, cu scopul de a atinge rezultatele asteptate. De asemenea, cursantii vor dobandi o imagine de ansamblu a utilizarii metodologiei COSO de stabilire a controalelor interne pe cele 5 componente de baza ale sistemului.
PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”, in conformitate cu legislatia in vigoare si a Regulamentului UE 679/2016 (GDPR). Puteti vizualiza Politica de confidentialitate a Top Quality Management accesand link-ul: http://www.topquality.ro/politica-de-confidentialitate.html