Home > Cursuri MANAGEMENT CALITATE & MEDIU > Curs Manager in domeniul sigurantei alimentare HACCP si ISO 22000

Curs Manager in domeniul sigurantei alimentare HACCP si ISO 22000

Cursul  Manager in domeniul sigurantei alimentare este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia MANAGER IN DOMENIUL SIGURANTEI ALIMENTARE, cod  COR 325715.

Grup tinta:
Cursul Manager in domeniul sigurantei alimentare este destinat persoanelor ce activeaza in domeniul alimentar, in cadrul departamentului HACCP sau celor responsabile cu siguranta alimentara, din cadrul unitatii.
Acest curs este necesar daca doriti sa implementati referentialul ISO 22000, intrucat va pregateste, atat din punct de vedere teoretic, dar mai ales practic, in vederea cerintelor si normelor impuse prin acesta. Astfel, la sfarsitul cursului Manager in domeniul sigurantei alimentare veti putea aplica in cadrul organizatiei din care faceti parte, toate cunostintele acumulate, facand astfel, primul pas in vederea certificarii ISO 22000.

Implementarea si certificarea unui sistem de management al sigurantei alimentare nu va poate aduce decat beneficii, intrucat veti putea garanta calitatea ridicata a produselor dumneavostra.

Obiective:
Cursul isi propune sa aduca informatii utile cu privire la:
  • Politici pentru siguranta alimentului
  • Competenta, instruirea, constientizarea personalului
  • Planificarea activitatilor
  • Controlul realizarii produselor
  • Sistemul de management: verificare, validare, imbunatatire

Tematica:
  • Notiuni generale privind calitatea produselor alimentare si managementul calitatii;
  • Sistemul HACCP: istoric,evolutie,definitie,principii,implementare sistem;
  • Referinte normative si legislative aplicabile in indutria alimentara;
  • Sistemul de igiena al unei organizatii din industria alimentara;
  • Analiza HACCP:definire pericol,risc,metode de lucru ce stau la baza identificarii punctelor critice de control;
  • Intocmire plan HACCP;
  • Sistem de trasabilitate;
  • Prezentarea cerintelor standardului ISO 22000;
  • Relatia dintre ISO 9001 si ISO 22000.

Agenda cursului:

Ziua 1
CONCEPTUL DE SIGURANTA A ALIMENTULUI
  • Ce este siguranta alimentului ?
  • Legislatia aplicabila organizatiilor din lantul alimentar;
  • Standarde internationale care reglementeaza functionarea sistemelor de management al sigurantei alimentului;
  • Ce este HACCP ?
  • Termeni si definitii specifici sigurantei alimentului;
  • Metoda HACCP – baza sistemului de management al sigurantei alimentului;
  • HACCP in igiena alimentului – de la controlul calitatii alimentului la sistemul de management al sigurantei alimentului;
  • Cele 7 principii ale metodei HACCP.
CUNOSTINTE DE BAZA PENTRU APLICAREA METODEI HACCP
  • Pericolele microbiologice;
  • Pericolele chimice;
  • Pericolele fizice;
  • Eliminarea / limitarea pericolelor;
  • Rolul tehnologiilor din domeniul alimentelor in cresterea sigurantei acestora;
  • Rolul igienei in controlul pericolelor. Curatenia si dezinfectia
  • Sistemul de igiena a alimentului in industria alimentara;
  • Cerinte pentru infrastructura;
  • Bune practici de igiena ale personalului
 
Ziua 2
PROIECTAREA SI IMPLEMENTAREA SISTEMUL DE SIGURANTA AL ALIMENTULUI CONFORM CERINTELOR ISO 22000 SI PRINCIPIILOR SI METODEI HACCP
  • Documentatia sistemului de management al sigurantei alimentului;
  • Controlul documentelor si controlul inregistrarilor;
  • Responsabilitatea managementului si angajamentul managementului;
  • Definirea politicii si obiectivelor referitoare la siguranta alimentului;
  • Responsabilitate si autoritate;
  • Comunicare interna si externa;
  • Analiza efectuata de management;
  • Managementul resurselor;
  • Planificarea realizarii de produse sigure;
  • Programe preliminare (PRP);
  • Constituirea si organizarea echipei de siguranta a alimentului;
  • Descrierea produsului si identificarea utilizarii intentionate;
  • Elaborarea diagramei de flux si verificarea pe teren;
  • Identificarea pericolelor si stabilirea nivelurilor acceptabile;
  • Evaluarea pericolelor;
  • Selectarea si evaluarea masurilor de control.
 
ZIUA 3
PROIECTAREA SI IMPLEMENTAREA SISTEMUL DE SIGURANTA AL ALIMENTULUI CONFORM CERINTELOR ISO 22000 SI PRINCIPIILOR SI METODEI HACCP
  • Determinarea punctelor critice de control (PCC) si a limitelor critice si stabilirea planului HACCP;
  • Stabilirea limitelor critice pentru PCC;
  • Stabilirea sistemului de monitorizare pentru PCC;
  • Actiuni in cazul in care se depasesc limitele critice in PCC;
  • Stabilirea planificarii HACCP si a programelor preliminare operationale (PRPo);
  • Planificarea verificarii;
  • Sistem de trasabilitate;
  • Controlul neconformitatii si corectii si actiuni corective;
  • Tratarea produselor potential nesigure, retrageri.
 
Ziua 4
VALIDAREA, VERIFICAREA SI IMBUNATATIREA CONTINUA A SISTEMUL DE SIGURANTA AL ALIMENTULUI
  • Validarea combinatiilor de masuri de control;
  • Echipamentele de masurare si monitorizare;
  • Auditul intern;
  • Evaluarea rezultatelor verificarilor individuale;
  • Analiza rezultatelor activitatii de verificare;
  • Imbunatatire continua;
  • Actualizarea sistemului de management al sigurantei alimentului.
TEHNICI SI INSTRUMENTE UTILIZATE IN IMBUNATATIREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL SIGURANTEI ALIMENTULUI
  • Histograma;
  • Diagrama cauza – efect;
  • Diagrama Pareto;
  • Graficul (diagrama) de control;
  • Stratificarea datelor;
  • Brainstorming;
  • Analiza SWOT.

Competente dobandite:
  • Comunicarea privind siguranta alimentului
  • Stabilirea politicii referitoare la siguranta alimentului
  • Instruirea personalului implicat in siguranta alimentului
  • Planificarea activitatilor necesare realizarii de produse sigure
  • Tratarea neconformitatilor si produselor potential nesigure
  • Validarea sistemului de management al sigurantei alimentelor
  • Verificarea sistemului de management al sigurantei alimentelor
  • Imbunatatirea sistemului de management al sigurantei alimentelor
 
Structura cursului:
Cursurile de zi si de weekend se desfasoara pe parcursul a 8 ore/zi.

Perioada:
Sesiunea 1: 5, 6, 7 si 8 decembrie 2017
Sesiunea 2: 8, 9, 10 si 11 ianuarie 2018
La aceste zile se vor adauga 7 zile pentru dezvoltarea proiectului, in vederea sustinerii examenului de absolvire ANC (fosta CNFPA). Proiectul se va dezvolta individual de catre participanti, sub coordonarea lectorului. Lectorul va fi la dispozitia cursantilor atat prin intermediul consultatiilor la sala conform unui program stabilit, cat si prin consultatii individuale, prin internet / e-mail, telefon etc.

Pret*: 650 LEI/persoana.
Taxa de examinare: 70 LEI (nu se aplica TVA) – doar pentru cei care doresc examinarea in prezenta comisiei ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) pentru obtinerea certificatului de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.
*Preturile sunt valabile pentru cursurile OPEN. Daca doriti un curs dedicat, va rugam sa ne contactati.
 
Conditii de participare:
Pentru a putea sustine examenul de absolvire in vederea obtinerii certificatului ANC (fosta CNFPA), este necesara absolvirea studiilor superioare (cu diploma de licenta sau adeverinta). In caz contrar, se poate urma cursul, insa se va primi o diploma de participare din partea Top Quality Management.

Locatie: Bucuresti, sector 1, str. Dionisie Lupu, nr. 49, et. 3.

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile  prin primirea de catre organizatori a Formularului de inscriere pe care il puteti obtine accesand sectiunea "Inscriere cursuri", prin fax: 0316900991 sau prin e-mail: office@cursuriautorizate.ro.

Cursul Managementul sigurantei alimentare HACCP si ISO 22000 este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru ocupatia Manager in domeniul sigurantei alimentare, cod  COR 325715, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.

Programul de formare se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii si Justitiei Sociale si al Ministrului Educatiei Nationale pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.
 
Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 10 cursanti.
In functie de completarea grupelor, TOP QUALITY MANAGEMENT isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Cursuri

Parteneri

Autoritatea Nationala pentru Calificari

ANC

TUV THURINGEN e.V.

http://www.tuev-thueringen.de/


Institutul International al Auditorilor Interni (IIA Global) din Statele Unite

http://www.theiia.org/certification/certified-internal-auditor/cia-professional-recognition-credit/

Stiri

Curs GUVERNANTA CORPORATIVA, RISCURI ȘI CONTROL INTERN

Anul 2017 debuteaza cu un nou program de formare profesionala: „GUVERNANTA CORPORATIVA, RISCURI ȘI CONTROL INTERN” dedicat AUDITORILOR INTERNI IN SECTORUL PUBLIC care doresc obtinerea atestarii profesionale.

2 CURSURI NOI LA TOP QUALITY MANAGEMENT

Incepand din luna IULIE 2016 am extins portofoliul de cursuri cu 2 programe de formare avand la baza interesul cursantilor nostri:

Reduceri cursanti

Reduceri de 50% pentru fosti cursanti ai Top Quality Management si InovaTop.
Pentru detalii click pe titlu.

ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE

PROGRAM ELIBERARI CERTIFICATE DE ABSOLVIRE
Luni si Vineri, orele 09.00 – 14.00
Miercuri, orele 13.00 – 17.30

Top Quality Management - cursuri personalizate adaptate cerintelor organizatiilor solicitante

Contacteaza-ne si nu vei avea decat de castigat.
Impreuna vom reusi sa iti cream o companie mai flexibila, capabila sa se adaptazeze la toate cerintele clientului tau.

Noutati

Cursuri de perfectionare pentru administratia publica – functionari publici, personal contractual si alesi locali

"Valoarea unui sistem administrativ consta nu atat in mijloacele materiale si financiare de care dispune, cat mai ales in potentialul sau uman" .

Curs Managementul performantei - KPI Indicatori cheie de performanta

Performanta companiei – Cum o atingem? Cum o sustinem?

Curs IMPLEMENTAREA SI EVALUAREA SISTEMULUI DE CONTROL INTERN

Cursul practic "Implementarea si evaluarea a Sistemului de Control Intern" isi propune sa prezinte principalele notiuni ce stau la baza Sistemului de Control Intern, precum si abordarile specifice acestui proces, de la definirea obiectivelor proceselor, la managementul riscurilor asociate si pana la stabilirea si evaluarea controalelor eficiente, cu scopul de a atinge rezultatele asteptate. De asemenea, cursantii vor dobandi o imagine de ansamblu a utilizarii metodologiei COSO de stabilire a controalelor interne pe cele 5 componente de baza ale sistemului.

Noua platforma oferte de munca

Creaza-ti un cont pe www.oferte-de-munca.ro, completeaza-ti profilul sau posteaza-ti proiectele! Totul este gratuit! Poti incepe chiar acum! Prezinta-te celorlalti, prezinta-ti atat aptitudinile cat si hobby-urile pentru a comunica cu ceilalti membrii. Prezinta-ti portofoliu celorlalti membrii! Posteaza propriul Job sau proiect. Este gratuit. Liciteaza pentru Job-urile postate. Este de asemenea gratuit.

PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Top Quality Management prelucreaza date cu caracter personal, pentru scopul „activitati de formare profesionala”, in conformitate cu legislatia in vigoare, legea nr.677/2001, modificata si completata.